Entre els orònims que registren els relleus positius el turó és l'encarregat de designar les altures més modestes. Tant, que de vegades podem estar pujant un turó sense ni tan sols adonar-nos.

Hi ha al voltant de 150 turons a Mallorca concentrant-se sobretot als municipis del llevant. N'hi ha 27 a Manacor, 16 a Llucmajor, 8 a Campos i Santa Margalida, 7 a Calvià, Montuïri, Petra i Porreres i Santanyí,  5 a Sant Llorenç, 4 a Felanitx i ses Salines, 3 a Ariany, Artà, Muro i Vilafranca, 1  a Alaró, Alcúdia, Campanet, Llubí, Mancor, Maria, Palma i Son Servera.  

Però el municipi turoner per excel.lència si atenem a la densitat del nom és Sant Joan. Són 23 i tenen els següents determinants: turó d'en Camort, d'en Calderer, d'en Rusa, de Cas Saboner, de na Corb, de na Penyal, de Pinyella, de sa Basssa, de sa Grava, de ses Abelles, de ses Casotes, de ses Porrasses, de Son Baró, de Son Cotxer, de Son Juny, des Blanquer, des Càrritx, des Estranys, des Jardí, des Mussol, des Sebel·lins, des Sebel·lins de Carrutxa i des Xibiu.

Però com a la toponímia no hi ha regles fixes hi ha turons que realment destaquen del seu entorn i que per aquest motiu actuaren com a delimitadors del territori ja desde la prehistòria. El talaiot del turó de s'Olivar a Pula (Son Servera) n'és un exemple paradigmàtic.

 

Talaiot del turó de s'Olivar (Pula, Son Servera). Any 2015