Les películes de l'oest es popularitzaren a partir dels anys 30 del segle XX, amb la Diligència de John Ford (1939) com un dels primers grans èxits. Sembla que més o manco devers la mateixa època els indis també feren la seva aparició a la toponímia balear.

Ho feren per a designar penyals que recorden un rostre de perfil amb un nas prominent. El més famós de la sèrie és la penya de s'Indio, al terme des Mercadal. Segons Mascaró Pasarius el nom aparegué al 1942 i anteriorment la penya era designada com el cap des Frare o la carassa des Jueu.

Menys coneguts, a Mallorca trobam dos indrets relacionats tots dos al terme d'Andratx. Al cap de sa Mola hi ha la Cara de s'Indio, nom que es repeteix al nord de sa Dragonera, al sector situat entre el cap des Llebeig i el forat de ses Gambes. Sabem que hi ha gent que també anomena així al puig del Ca de Míner de Pollença, perquè el seu perfil vist desde la banda de Campanet els recorda un rostre humà que estaria en posició horitzontal mirant els estels.

Veure cares d'indi a les roques és un fenòmen estès arreu del món com podem comprovar si introduïm al Google la sentència "Indian face rock formation" .

NOTA: Un indi que no sembla tenir res amb els indígenes americans és el que troba per una coma secundària de la vall de la Malè, a Ariant, que rep el nom de coma Indi.

 

Cara de s'Indio (sa Dragonera)

Penya de s'Indio (es Mercadal)