Cala Pi és una meravellosa cala del migjorn de Mallorca, situada al final d'un barranc que no té res a envejar als famosos barrancs menorquins d'Algendar o de Trebalúger. La similitud amb aquests barrancs es deriva de la semblant estructura geològica, de la impenetrable vegetació i de les riques restes arqueològiques que s'hi amaguen.

Malgrat la urbanització del litoral, cala Pi conserva encara la màgia que desprenen els paisatges poderosos.

Vigila l'indret la torre de cala Pi, amb el seu bell portalet de mig punt, construïda al 1663 per evitar atacs com el de 1578, quan uns corsaris  que havien desembarcat a cala Beltran feren nombrosos captius a la possessió de s'Àguila. O com el de 1579 quan els pagesos foren sorpresos durant la celebració d'unes noces.

Si ens endinsam al barranc, en el tram que ell ens ho permet, trobarem balmes reconvertides en humils estances, atrevits viaranys que superen els alts penyalars blanquinosos i coves tancades per murades de tipus talaiòtic i portal adintellat, testimoni d'una presència molt llunyana en el temps.

Lamentablement la febre constructora que ha patit Mallorca a principis del segle XXI també ha afectat a cala Pi i la màgia del lloc es pot rompre amb un simple canvi d'enfoc.

 

Cova de cala Pi

Cova de cala Pi

Entorn de la cova