Recentment ha esta inaugurat un nou tram de l'anomenat camí d'Artà a Lluc, el segon sender de gran recorregut de Mallorca (GR 222). En concret es tracta del tram que discorre entre els pobles de Selva i Caimari, de 1,37 km de longitud.

Enhorabona a les institucions implicades. Ara cal continuar adequant i senyalitzant la resta de trams pendents els quals totalitzen 88,83 quilómetres (el 66 % del total) i obrir els extensos trams on el pas es manté prohibit.

Així a prop de les cases de Montblanc (Ariany) hi ha una barrera metàl·lica que impedeix el trànsit per la possessió. Pitjor és encara la situació més al nord, a les anomenades Rotes Noves de Montblanc. Aquí fa temps que el camí fou tallat per una paret de cantons amb filferro i en els darrers anys s'ha vist afectat per la construcció d'unes edificacions just sobre el mateix camí. Sort que comptam amb la fotografia aèria de 1958 que immortalitzà per a les futures generacions la traça de l'antic camí públic, el camí vell de Maria.

Encara més al nord, entre Binicalvell i sa Cabaneta podem gaudir d'un tram de camí sense problemes de pas i de gran interès paisatgístic i patrimonial. Fins i tot per uns instants, travessant el torrent de Son Real gràcies al pont de Can Collet podem intentar recrear les sensacions de la Mallorca preturística.

Dissortadament l'arribada d'un esbart de bicicletes de muntanya ens retorna ràpidament a la Mallorca del 2017.

 

NOTA: el Consell de Mallorca ha anunciat el disseny d'un nou sender de gran recorregut que enllaçarà el GR 222 amb distins fars del sud de l'illa, l'anomenada ruta dels Fars. Consideram que seria més necessari acabar les tasques d'obertura, adequació i senyalització dels trams que encara es troben pendents de la ruta de la Pedra en Sec GR 221 i del camí d'Artà a Lluc GR 222, que no són poques. Però ja sabem que part de la tasca dels polítics consisteix en fer anuncis i fer-se fotografies.

 

Camí d'Artà a Lluc (tram Selva-Caimari)

 

Barrera al camí d'Artà a Lluc (Montblanc)

Tancament al camí d'Arta a Lluc (ses Rotes Noves de Montblanc)

Pont de Can Collet sobre el torrent de Son Real o de sa Cabaneta